in

За всички деца във Варна: Голям празник се провежда в Морската градина

Снимка: visit.varna.bg

Днес се провежда семеен празник “Варна играе” в Морската градина, като цел на събитието е сплотяване на семейството чрез игри. Препоръчително е децата, които ще вземат участие в игрите, да са на възраст над 3 години

На 04.06.2022г. от 10:30ч. до 14:00ч. се се състои семеен празник “Варна играе”. Мястото на провеждане е Морска градина Варна, между Морско казино и сцена “Раковина”.

В игралното поле ще има разположени съоръжения за девет игри – лагерни колички, семеен волейбол, игри с въжета, катапулти, семейно ски бягане, щафета с вода и пазене на равновесие, кокили, игра с обръчи, еко арт работилница, състезание с колички и редене на пъзел. Препоръчителната възраст за участие на децата е над 3 години, като задължително трябва да имат придружител, пише Darik.

На старта всеки участник ще получи уникален номер за участие, аниматори ще оказват помощ и ще съдействат, предвидени са и подаръци.

Събитието се провежда със съдействието на Община Варна и е част от инициативата “България играе”, която следва програма, разработена от психолози и инструктори, включваща игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации.

Целта на програмата е да сплоти българското семейство, неговите членове да действат като екип, както и да призове българите към активно движение и здравословен начин на живот.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/