in

Деца в Девня изработиха цветни мозайки пред Музея на мозайките (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Свилен Шитов

Освен мозайки, децата изработиха още рисунки с акварел, тебешир и молив, украси с боя и декупаж. Това се случи в рамките на провелия се за втора поредна година детски арт пленер. Събитието се проведе пред Музея на мозайките в Девня, област Варна

„За втора поредна година пред Музея на мозайките в Девня се проведе детски арт пленер. За мен е радостно, че в нашата община има толкова много талантливи деца с интереси в областта на приложните изкуства“, написа в своя Фейсбук публикация кметът на Девня Свилен Шитов.

На вчерашния ден във времето от 10 до 14 часа, участниците в детския арт пленер развихриха въображението си в изработката на цветни мозайки, рисунки с акварел, тебешир и молив, украси с боя и декупаж. Това обясни кметът на Девня в своето съобщение.

„На пленера бяха представени и мозайки, направени предварително от възпитаници на Школата по приложни изкуства „Мечта“. Творбите, изобразяващи емблематични мотиви като лика на Горгоната Медуза, ще бъдат изложени за постоянно в Музея“, поясни Шитов.

„На финала пожелах на всички да си изкарат перфектна ваканция, а и не на последно място – да бъдат много послушни. Като администрация, ние ще продължим да подкрепяме развитието на младите таланти и стимулирането на децата да творят“, добави той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.