in

Наближават горещниците: Ето кога са те и какви температури да очакваме

Снимка: Pixabay

Така наречените горещници са дните 28, 29 и 30 юли. Според климатолога проф. Георги Рачев, е възможно у нас на места температурите да достигнат до 40 градуса, като колкото по-горещо е времето в тези дни, толкова по-люта ще бъде зимата. Климатологът коментира, че все пак, че в края на месеца по-топло ще бъде в Западна България, а в Източна – ще е една идея по-хладно

До края на юли ни очаква горещо и много сухо време, каза в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев. На места максималните температури може да достигнат дори до 40 градуса.

28, 29 и 30 юли са така наречените горещници.

„Колкото по-топло е следващият четвъртък, 28 юли, толкова по-студена ще бъде зимата“, каза климатологът.

По думите на проф. Рачев, ако прогнозите за горещниците се сбъднат и температурите наистина са високи, ни чака люта зима.

През тези дни в Западна България ще бъде малко по-топло, докато в Източна – по-хладно.

В София максималните температури ще достигнат 34-35 градуса. През повечето дни ще са около 31-32 градуса. Не се очакват дъждове. През горещниците минималните температури в столицата ще са около 19 градуса, а максималните – около 30.

В Благоевград температурите ще стигнат 38 градуса. Проф. Рачев не изключи градусите да достигнат и 40.

По Черноморието времето също ще е топло, максималните температури ще са 29-30 градуса.

В Русе също термометърът ще достигне 37-38 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/