in

Говорят клоуните, които бяха задържани след комично шоу в столицата (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Полиция задържа двама мексикански клоуни, които са в България от близо две седмици. Арестът им се превърна във водеща тема в мрежите, а кадрите от тяхното задържането събраха всички гледания.

Мексиканците Котън и Моп са улични артисти, които обикалят света и разсмиват хората. Имат още трима братя и всички са клоуни. „Хората в България са много добри. Приемат ни и са приятелски настроени. Щастливи сме тук“, казаха те.

Преди няколко дни двамата бяха задържани от полицията, след представление на бул. „Витоша“. Арестът им се превърна в хит в социалните мрежи, заради отчаяните опити на двама полицаи да се справят с тях. В крайна сметка пристига подкрепление и клоуните се озовават в ареста.

„Правехме шоу с хора, животни и коли, а полицията каза, че не може, защото създаваме проблеми за града“, поясниха двамата артисти. Те и друг път са имали проблем с полицията в различни държави, но се е стигало само до забележки. Според тях не трябва да има санкции срещу изкуството.

 

„Полицията ни обърка – помисли, че сме хулигани. Ние просто правим забава за хората“, категорични бяха те. Повечето минувачи не разбират реакцията на полицията и подкрепят клоуните. „Трябва да задържат наркоманите, престъпниците, а не тези които раздават усмивки“, констатира столичанин.Припомняме ви, че артистите се появиха в социалните мрежи, след като решиха да позабавляват хората по софийските улици. Те обикаляха, танцуваха и правеха шоу.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/