in

Недоволни граждани от Чайка искат да затворят достъпа до плажа

Колаж: "Нова Варна"

Недоволни варненски граждани, по-точно на к.к Чайка в град Варна, публикуват подписка във Facebook пространството. С нея те искат да затворят обществено стълбище, което осигурява достъп до плажната ивица в района. Причината за тяхното искане е ротонда, която поради дългогодишно безстопанствено отношение се е деформирала и създава опасност за преминаващите по въпросният път

Преди месеци кметът на град Варна – Иван Портних обясни на живущите в к.к Чайка, че по земята,че е подменяна ВиК канализация и е извършвано запълване само на частите, в които са прокопавани изкопи за тръбите. Не е извършван цялостен ремонт на пътя и трасето. Вследствие на подмяната на ВиК канализацията, пътят е останал в още по-окаяно състояние.

Прилагаме пълния текст на подписката без редакторска намеса:

Г-н Председател,
Ние – жителите на к.к Чайка, гр. Варна Ви сезираме във връзка със затварянето на обществено стълбище от Община Варна, дата……..осигуряващо достъп до плажната ивица на жителите във района, туристи и временно пребиваващи. В близост няма алтернативен път, които да осигури достъп до плажната алея. Стълбището се намира в общински имот с идентификатор 10135.2572.110 като непосредствено до него се намира ротонда, която поради дългогодишно безстопанствено отношение се е деформирала и създава опасност за преминаващите по въпросният път. Поради голямата денивелация в имота, която повече от 15м това съоръжение създава опасност не само за всички преминаващи по стълбището, но и за всички преминаващи но плажната ивица. При евентуално отчупване на бетонов фрагмент от ротондата и засилването му през тези !5м от високата към ниската точка (плажът) може да има фатални последици. С тази подписка се обръщаме към общинския съвет с искане за вземане на спешни мерки за укрепване на въпросното съоръжение преди да се е разрушило и нанесло фатални последици. Подписка от живущите в района в подкрепа на гореизложеното.

Снимка: Facebook/ Мая Минчева

Публикувано от Станислава Гавазова

Завършила съм бакалавър „Журналистика“ в Нов български университет, а в момента специализирам магистратура „Графичен дизайн за дигитални и печатни медии“. Имам интерес и съм мотивирана по отношение на работата в медии. За мен е необходимост да се развивам и обогатявам знанията и уменията си.