in

Варненци недоволстват заради разкопана от месеци улица: Кога ще бъде решен проблемът? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: "Нова Варна"

С медия „Нова Варна“ се свърза наш читател на име Красимир Николов, който подаде сигнал за разкопана улица в града, чиито ремонт така и не е завършен. Той подаде сигнала за нередност чрез рубриката „Твоята Варна“, която е насочена именно към проблемите от това естество. Мъжът сподели, че става дума за улица ”Юрдан Тодоров” в близост до бл.3 и бл.25 в ж.к. ”Възраждане”. По неговите думи на мястото е имало работници, които са подменяли тръбите за дъждовна канализация. Междувременно екипът ни се свърза с кмета на район „Младост“ Христо Христов, който заяви, че причината за неудобството е преместване на голям водопровод. Срокът за изпълнение на преместването на водопровода е 30.11.2022 година.

Мъжът изрази своето недоволство към институциите и тяхната безотговорност.

Красимир Николов разказа пред медия „Нова Варна“, че в края на месец август е започнало разкопаването на улицата. То е продължило и на съседната улица, където отново са полагали тръби в продължение на месец. След това дупката е била застлана с чакъл, което създава редица неудобства на живущите в района.

Читателски сигнал: Улица във Варна е в разкопано състояние от август (СНИМКИ)

„Работници ни казаха, че подменят тръби за дъждовна канализация. Донякъде това е така, но просто ни замазаха очите, за да положат тръбите за строящия се в съседство бл.166. От края на август, дишаме пушилките и си трошим колите, понеже изкопите просто бяха заринати с пръст и чакъл“, споделя той.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

„Вдигат се прахоляци от вятъра, от движението на колите, при дъжд се образува кал и всичко това трябва да го търпим ние гражданите. Всичко това трябва ние да го дишаме, да го тъпчем и да си разбиваме автомобилите по тези образувани неравности“, разказва още той.

Той сподели още, че вече месец и половина никой не прави нищо по въпроса.

„Започнаха изкопната част от заграждането на бл. 166, движат се разни камиони по строенето на обект, но никой не пипа нищо по пътя. В района живеят възрастни хора, както и майки с бебешки колички, по този път с много неравности трудно се справят. Също така и нашите коли – налага се да се придвижват по разбития път, а ремонтът след това е за наша сметка. Ние плащаме данъци, от които следва тези пътища да бъдат ремонтирани както трябва“, допълни още той.

Неговият призив пред камерата на медия „Нова Варна“ е молба към кмета на район „Младост“, който трябва по неговите думи да влезе в своята роля и да се задейства въпросът с отремонтирането на улицата.

„Не знам на кого принадлежат тези тръби и за сметка на кого трябва да бъде ремонтът, но той е човекът, който трябва да ни даде отговор и решение на този въпрос“.

Медия „Нова Варна“ отиде на място на въпросната улица „Юрдан Тодоров“, за да заснеме състоянието, в което се намира тя. Улицата се намира в близост до детска градина. По „Юрдан Тодоров“ минават малки деца, които отиват на детска градина, както и трудно подвижни хора. Живущите там са принудени да паркират колите си по прашната улица и да вдишват праха, отделян във въздуха.

Живущи разказват, че сутрин като се събудят не могат да познаят коя кола е тяхна и коя не, заради многото прах.

„Искаме чист въздух. Няма къде да се разходим. Ние сме с бастуни и последните дни си доживяваме. Искаме чист въздух. Дървета да има“, казва възрастна жена, седнала на пейка пред блок на ул. „Юрдан Тодоров“.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

Екипът на медия „Нова Варна“ се свърза с кмета на район „Младост“ Христо Христов за повече информация по случая.

След проведен разговор в Дирекция „Инженерна инфраструктура и социални дейности”, той обясни, че причината е преместване на голям уличен водопровод.

Също така г-н Христов посочи, че срокът за изпълнение на преместването на водопровода е 30.11.2022 година.

След разговора ни с г-н Христов, нашият читател, подал сигнала заяви, че въпросният водопровод бил преместен още преди месец и половина.

Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“

След това екипът ни отново се свърза с кмета на район „Младост“ Христо Христов, който отново потвърди вече изказаната си позиция, че срокът за преместване на водопровода е 30.11.2022 година. По негови думи работата по преместването на водопровода още тече и би следвало пътят вече да е асфалтиран до споменатия срок (30 ноември).

„Срокът им е до 30 ноември. Не са поискали удължаване засега. Ако бяха поискали удължаване аз щях да знам“, категоричен бе г-н Христов.

Той заяви, че няма какво повече да допълни по въпроса.

Този сигнал е изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт.

Проект „Твоята Варна“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2022 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/