in

Все повече жители на наш град по Черноморието избират да свалят радиаторите си

Снимка: Pixabay

Управителят на най-голямото дружество за топлинно счетоводство и дялово разпределение в Бургас, сподели, че все повече бургазлии решавали да откачат радиаторите в жилищата си в града

Расте броят на домакинствата, пожелали да откачат радиаторите в жилищата си в Бургас. Преди са демонтирани средно по 2 радиатора, а сега – близо 20, каза в ефира Nova News Светлана Белчева – управител на най-голямото дружество за топлинно счетоводство и дялово разпределение в морския град.

Тя каза още, че цената на парното там няма да се променя, но хората са притеснени от случващото се в страната като цяло и заради това очакват повишение на тарифите. Регистрира се и спад в употребата на топла вода, каза Белчева.

Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикациите каза, че обяснението за отказа не може да се търси само в цената, защото за бургазлии тя е останала непроменена през последната година.

Той обясни, че цената на топлинната енергия в страната няма да се променя след 1 януари. По думите му при пазарна икономика не може да се очаква таван на цената на парното.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/