in

Няколко фурми на гладно ускоряват метаболизма и топят мазнините ни

furmi_plod

Фурмата е сладкия плод на финиковата палма. Типична е за Средиземноморието и Западна Азия. Тя има високо съдържание на въглехидрати, (50 до 70 % захари), калиий, желязо и фосфор. Естествената захар във фурмите е перфектна и по-здравословна алтернатива на обикновената захар.

Лесно смилаеми са и намаляват чувството на глад. Благодарение на състава си фурмите са истинска природна мултивитаминна „таблетка“, която може да се използва от деца и възрастни. Няколко броя от плода сутрин на гладно, ускоряват метаболизма и топи мазнини. От анемия до високо кръвно налягане, холестерол и дори рак, почти няма заболяване, което да не може да се лекува с фурми и много специалисти съветват да ги консумираме редовно.

Пациентите с анемия трябва да ядат колкото се може повече фурми, тъй като те са отличен източник на магнезий, пишат още от vesti-online. Фурмите съдържат калий, който е полезен при спиране на диарията. Освен това фурмите помагат за възможно най-бързото възстановяване на чревната флора. Като редовно приемате фурми, ще улесните червата да създават добри бактерии. Яденето на фурми четири седмици преди раждането на майките може да облекчи родилните болки и да намали кървенето.

Жените, които са яли фурми преди раждането, са родили по-лесно и по-бързо, за разлика от жените, които не са приемали този плод. Поради високия процент на хранителни вещества, фурмите предизвикват усещане за ситост при хората и улесняват загубата на тегло. Ако приемате фурма на празен стомах, това ще регулира работата на червата и ще даде на тялото необходимата захар. Хората със слабо сърце могат да използват този невероятен плод. През нощта фурмите със семките се накисват във вода.

На сутринта им почистете семките, смилайте ги в блендер заедно с водата, в която са престояли през нощта. Приемайте това няколко пъти на ден за укрепване на сърцето. Фурмите имат и способността да намаляват нивото на нежелания холестерол в организма.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/