in

Зеленски предупреди украинците за заплаха

Колаж: "Нова Варна"

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди украинските граждани, както и отбранителните сили на страната, за предстоящи нови удари от страна на Русия. По негови думи Украйна трябва да се готви за нови ракетни атаки тази седмица.

Украйна се готви за нови ракетни атаки. Украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви, че Русия със сигурност ще предприеме нови удари и предупреди силите за отбрана и гражданите да се подготвят да издържат нова седмица на напрежение в енергийната мрежа.

По негови думи Украйна подготвя отбранителните си сили включително и със своите партньори. В неделя в Киев падна сняг, а температурите се колебаеха около нулата, като през нощта се очакваше мъгла.

Електрозахранването в някои части на страната беше възстановено, след като в резултат на руските удари от миналата седмица големи райони останаха на тъмно.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/