Категории: Любопитно

Да знаеш френски без уроци – англичанин спира да говори на родния си език в следствие на заболяване (СНИМКА)

Реклама

Куриозна случка от Великобритания – англичанин разказва как след припадък, предизвикан от мозъчен тумор е започнал да говори и мисли само на френски език. Маркъс Джоунс от Гленротес започва да изпитва главоболие през септември миналата година, малко след раждането на сина му като при сканиране е открит тумор в тилния лоб.

По време на един от пристъпите той губи способността си да говори английски. Първоначално г-н Джоунс е диагностициран с епилепсия, но по-късно при сканиране е открит тумор в тилния дял. Тилният дял е центърът на мозъка за обработка на зрителни сигнали и г-н Джоунс е изправен пред опасността да загуби зрението си, когато туморът бъде отстранен по хирургичен път.

24-годишният г-н Джоунс казва: „Беше ужасяващо, виждах приятелката си и се опитвах да ѝ кажа, че имам пристъп, но можех да мисля и говоря само на френски.“, пишат от Dailymail.

„Това продължи само няколко минути, но мислех плавно и разпознах, че е френски, след което отново започнах да говоря на английски.“

Той обясни, че „ще бъде доста трудно да се отстрани образуванието, защото е от нисък клас, което означава, че туморът прилича на здрава мозъчна тъкан. Хирургът споделил на мъжа, че е сигурен, че ще успее да извади поне 70 процента от него, но има част, която се намира в гънките на мозъка, за която той не е толкова сигурен.

„Звучи налудничаво, но исках да съм буден по време на процедурата, за да мога да му кажа, ако имам някакви проблеми със зрението“.

„Надявам се и се страхувам, част от мен би искала да имам повече време, за да взема решение дали искам операцията, но моето семейство промени всичко. Трябва да се уверя, че ще бъда наоколо още дълго време, така че това е по-малкото зло.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 6 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 6 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 7 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 7 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 7 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 7 часа