Категории: Любопитно

Манчестър е избран за топ дестинация за пътуване за 2023 г

Реклама

Издателите похвалиха сцената на изкуствата и гастрономическото разнообразие на града в Обединеното кралство. Манчестър влиза в списъка с 30-те най-добри места за посещение в цял свят.

Lonely Planet избра Манчестър като една от своите задължителни дестинации за 2023 г., единственият град в Обединеното кралство, който влиза в годишния списък на пътеводителя за най-добро пътуване.

Снимка: Pixabay.bg

Градът е описан като „един от най-добрите – ако не и най-добрият – градове в Обединеното кралство, с по нещо за всеки“. Той е включен в почетен списък, в който са още Сидни, Лима, Монтевидео, Марсилия и Дрезден.

Сред главните акценти, посочени за Манчестър, са: повторното отваряне през февруари на Манчестърския музей, наскоро разширения Манчестърски еврейски музей и Factory International – културен център, който трябва да отвори врати следващия юни, след закъснения и 100 милиона паунда над предварително предвидения бюджет за неговото изграждане.

Церемонията по откриването на Factory ще бъде завладяващо изживяване, съчетание от танци, музика и визуални ефекти на Matrix films, режисирано от Дани Бойл.
Lonely Planet също така набляга и на проекта на National Trust за превръщането на неизползван железопътен мост в парк в стил High Line, наречен Castlefield Viaduct.

За да направи избора си за 2023 г. Lonely Planet разделя земното кълбо на пет категории: хранене, пътуване, почивка, свързване и учене. Манчестър фигурира под категория „научете“, Той е хвален за своята динамична сцена на изкуствата и е описван като място, което „е нараснало както с размери, така и с известност през последните години, метаморфозирайки се в брилянтно креативен, гордо музикален и гастрономически разнообразен център. Много просто, това е един от най-добрите – ако не и най-добрият – градове в Обединеното кралство, с по нещо за всеки.“

Посетителите на града могат да разгледат Манчестърската художествена галерия, библиотеките Central и John Rylands, уличното изкуство Northern Quarter, Центъра за занаяти и дизайн в Манчестър и залата за хранене Mackie Mayor.

Съвети за нощен живот включват коктейли в Three Little Words или the Refuge, описан от Guardian като „бляскава котка“ след отварянето му през 2016 г.; джаз при Мат и Фред; музика на живо в Band on the Wall.
Всяка година списъците на Lonely Planet за най-добри градове, като дестинации за пътувания, започват с номинации от общността в самото населено място. Оценките се дават от служители, писатели, блогъри и издателски партньори. Номинациите са сведени до само 30 дестинации. Всеки е избран заради своята актуалност, уникални преживявания, фактор „уау“ и постоянен ангажимент към устойчивост, общност и разнообразие.

Том Хол, вицепрезидент на Lonely Planet, каза: „Всички в Lonely Planet са развълнувани от включването на Манчестър в Best in Travel 2023. Градският динамизъм на Манчестър, съчетан с очарователна историческа и културна сцена, го прави вълнуващ избор. Следващата година ще бъде страхотна в Манчестър за културни събития, като повторното отваряне на Манчестърския музей, стартирането на новия Factory International и възможността да обиколите виадукта Castlefield. Това е град, който трябва да се изживее, а не просто да се посети, така че нашите предложени маршрути също включват музика на живо, страхотни места за хапване и пиене, обиколки с улично изкуство и много други.“

Превод и редакция: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

НИМХ обяви какво ще бъде времето по Черноморието в петък

Днес (27 септември, петък) времето ще бъде предимно слънчево по Черноморието, прогнозират от НИМХ. Според…

преди 17 минути

Прие се важна декларация от НС на България за Република Северна Македония, с вносител „Възраждане“

От пресцентъра на "Възраждане" съобщават, че заради провокации и обиди от страна на управляващите в…

преди 14 часа

Налагат наказание на пенсионер във Варна: Убил малки котета на улицата

От Районен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че е наложено наказание на…

преди 15 часа

Във Варна наказват мъж, ограбил жена: Взел ѝ айфона

Съдът във Варна е наложил наказание на 49-годишен, извършил грабеж на мобилен телефон. Това съобщават…

преди 15 часа

Стана ясно кои са съпрузите, пометени от микробус в Бургас

Припомняме, че страшна трагедия се случи рано сутринта днес в Бургас. Мъж и жена бяха…

преди 15 часа

„Алфа рисърч“ прогнозира кои партии ще влязат в 51-ото НС

Според изследване на "Алфа рисърч", седем партии ще влязат в парламента, като и двете ДПС…

преди 15 часа