in

Предпразнично зачестиха джебчийските набези в градския транспорт на Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Постъпили са множество сигнали от варненци за зачестили джебчийски кражби в автобусите на градския превозвач в морската столица.

Радио Варна съобщава за обезпокоителната тенденция за увеличаване на сигналите за обирите в автобусите на Градски транспорт – Варна, които получават на редакционната си поща.

Гражданите описвали крадлите като добре облечени и по нищо отличаващи се от обикновените хора. Жените носели шалове, криещи лицата им. Забележително било, че не носят чанти, вероятно, за да са им свободни ръцете.
Наближават празници, времето захладня и това явно кара уличните джебчийки отново да се преориентират към градския транспорт.

По разказите на очевидци, мургавите жени се движат на групи, избират едни от най-използваните градски линии, в които има голямо струпване на хора. В повечето случаи „ударите“ стават в „час пик“, когато хората отиват или се прибират от работа, т.е. сутрин или вечер. Крадлите са толкова изкусни, че успяват за секунди да измъкнат телефони и портфейли от чантите или джобовете на пътуващите.

Това че всички автобуси на Градски транспорт – Варна са оборудвани с камери не спира джебчийките.

Освен за зачестилите кражби, началникът на обществения превозвач Николай Антонов съобщава за вандалски прояви в автобусите на „Градски транспорт“, извършени от  непълнолетни лица.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/