in

Зеленски: Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен

Кадър: Facebook

Това заяви държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, като похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана. Той съобщи и това, че за съжаление има нови жертви от Украйна.

Руска военна база край Курс е била атакувана от украински дронове. По-рано руски високопоставен източник съобщи, че украински са и ударите срещу две военни летища навътре в руска територия в Рязанска и Саратовска област.

Украинският президент Володимир Зеленски похвали вчера успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

„ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването“, каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

„Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен“, каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това, няколко ракети са поразили целите си.

„За съжаление има жертви“, каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души, пише БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/