in

Проучване: Колко ще ни струва Нова Година във Варна. Как варират цените на различните куверти?

Снимка: Pixabay

Тази година, всички заведения във Варна, предлагат на своите гости от града, а и не само, много разнообразни менюта и ястия.

Цените на кувертите варират според типа заведение. В някои от по-елитните заведения, цените на вечеря излизат до 300 лева, а и не само в тях. Оказва се, че дори и т.нар „квартални кръчми“, искат от своите гости да заплатят крупните 100 лева. Относно нощните клубове и заведения в града, там всичко опира до това какъв и в какви количества е алкохолът.

Впечатление прави, че на повечето места в празничния куверт е включена салата с домати, моцарела, както и избор между лаврак, свинско или телешко за основно. Предвидени са още сарми, баница, мезета и плодове. Обикновено  като питие се предлага 100 мл твърд алкохол, безалкохолно, половин бутилка вино, вода и шампанско.

В по-изисканите менюта има приготвени майсторски блюда с миди сен жак, октоподи, скариди, риба тон, френски петлета, сьомга и още подобни „глезотийки“.

Да не забравяме и децата, които неизбежно са част от предстоящата Нова Година, дори и в заведенията. За тях ресторантьорите са подбрали детско меню, като неговата цена варира между 60 и 100 лева.

Публикувано от Силвана Димитрова