in

Ясна е диагнозата на Гоги от Варна: Родителите молят всеки, който знае нещо за рядкото заболяване, да сподели

Снимки: В. Диамандиев

Преди месец Ви съобщихме за историята на малкия Гоги от Варна. Още когато бил на 2 месеца бил диагностициран с епилепсия. От тогава родителите му започват да го водят при различни лекари. Преди месец семейството разказа, че първоначално Гоги правел по един гърч на 20 дни, но на по-късен етап те стигали до 40 на всеки 12 часа. Лекарите били на мнение, че детенцето има синдром на Уест. Сега обаче вече е дадена окончателна диагноза на малкия Гоги. Оказва се, че страда от много рядко заболяване и сега има нужда от спешна помощ, споделяне и информация от целия свят. В момента Гоги се намира в интензивно отделение в Истанбул.

От бащата на Гоги:
„Здравейте, излязоха генетичните изследвания на Гоги, заради натиска, който им оказаха докторите тук, изследванията излязоха по-бързо. Оказа се, че Гоги страда от изключително рядка форма на епилепсия, наречена „kcnt1 epilepsy“.

Спешно: Състоянието на Гоги от Варна се влоши. Навръх Коледа ще стане месец откакто е в интензивно

За момента това е нашата история… мъка… съдба.. Докторите не са се отказали и продължават лечението. Гоги също не се е предал и продължава да се бори! Благодарим на всички хора по света за огромната енергия и подкрепа! Те значат много за нас и няма да се откажем пред нищо! „

Само около 200 души в целият Свят от над 7 милиарда души имат доказано тази генетична епилепсия! Нека някой ако е чел, чувал или знае за нейното лечение да го сподели!

Можете да дарите с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut тук.

Банка:Алианц Банк България
IBAN:BG35BUIN95611000712504
BIC :BUINBGSF
Титуляр:ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ
Основание за Гоги

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.