in

Едно от разменените бебета в „Шейново“ изчезна. Съседи не са го виждали изобщо след случката

Колаж: Нова Варна

Съседи на Севда Михайлова, майка на едно от децата, чиято съдба шокира България през декември м.г. Младата родилка живее в столичния квартал „Орландовци“. По техни думи то е изчезнало, не са го виждали скоро. Заради съмнение, че детето, което отглежда, не е нейно – два месеца след раждането родилка искаше направата на ДНК тест.

„Размененото бебе изчезна! Не сме виждали майка му да се разхожда с него или да излизат дори от къщата си да отидат до магазина, както правеха преди.“коментират те пред „България Днес“ живеещи там съседи.

Случаят с разменените бебета в болница „Шейново“: Проговори и шефката на неонатологията

Случаят с подменените деца в болница „Шейново“ в София разтърси обществото у нас преди Нова година. Заради съмнение, че детето, което отглежда, не е нейно, два месеца след раждането родилка иска направата на ДНК тест. Резултатът от изследването потвърждава, че пеленачето, с което жената се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила. Жената сигнализира в „Шейново“ и лечебното заведение започва вътрешна проверка. Случаят с подменените деца в болница „Шейново“ в София разтърси обществото у нас преди Нова година. Резултатът от ДНК изследването потвърждава, че пеленачето, с което жената се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила. Жената сигнализира в „Шейново“ и лечебното заведение започва вътрешна проверка.

При нея се установи, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката. В заключение се разбира, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/