in

Според терапевт: Има неща от родителството, които можем да научим от кучетата (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

От това как да обичат безусловно до воденето на прост живот, кучетата носят със себе си мъдрост. Те са наши верни спътници, неслучайно наричат кучето най-добрия приятел на човека. Но знаете ли, че те дори могат да дадат някои страхотни съвети, свързани с родителство?

Според терапевта Ели Харууд (@attachmentnerd) е добре да имаме по-близо до себе си куче когато става въпрос за това как да научим как да отглеждаме децата си: а именно в кучешкото легло. Във видеоклип, публикуван на нейната страница в Instagram, Ели споделя един важен съвет, който е научила от своите домашни любимци, пишат от Metro.co

„Ето нещо което да практикувам всеки ден“, написа тя. „И децата ми го връщат на мен и един на друг. Усещам тази защитна стена от наслада, която ни заобикаля. „Надявам се същата култура на свързване за вас и вашите деца през предстоящата 2023 година.“ Във видеото Ели споделя, че е семеен терапевт повече от 15 години.

„Имам наистина добър съвет за всички вас родители“, продължи тя. „Но не съм го научил в училище и не съм го научил в клиника. Научих го от едно куче.

След това Ели имитира възбудимата физическа реакция на кучето към външния вид на собственика им. „Направете това с децата си“, добави тя. — Когато са млади. Когато влязат в стаята, вие светвате. „И когато те видят да светиш, това, което се случва вътре в тях, е, че се чувстват възхитителни. И когато се чувстваме възхитителни, ние се чувстваме достойни и се чувстваме уверени и не се забиваме в частите от себе си, които са несъвършени.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eli Harwood (@attachmentnerd)

Мнозина в коментарите сa съгласни със съвета на Ели. Междувременно други споделят положителното въздействие, което такова родителство има върху тях.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/