in

Престъпни деяния от деца във Варна: Ето колко възпитателни дела спрямо деца има в район „Одесос“ за година

Снимка: Pixabay

В район „Одесос“ във Варна, за година, са гледани 25 възпитателни дела спрямо 28 деца, като става въпрос за сбивания, кражби и притежание на наркотици. Касае се за деца на възраст между 8 и 17 години.

25 възпитателни дела за сбивания, кражби, притежание на наркотици спрямо 28 деца на възраст 8 – 17 години, гледани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в район „Одесос“ през миналата година. Това съобщават от районното кметство.

Предприетите мерки включват надзор на обществените възпитатели, засилени родителски грижи, консултации със специалисти в специализирания кабинет, а родителите посещават беседи по въпросите на възпитанието.

При работата с децата особено се залага на превенцията, уточняват от комисията. Провеждат се беседи, тренинги, презентации, прожекции на филми.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.