in

Какво ще се случи с разкопаните дюни на плажа в Несебър?

Кадър: BG on Air

Както Ви съобщихме преди дни, дюните на южния плаж в Несебър бяха разкопани от служители на ловно стопанство в града. Сега РИОСВ в Бургас издаде предписание ландшафтът да бъде възстановен

Държавното ловно стопанство в Несебър трябва да възстанови ландшафта до дюните на южния плаж в града. Предписанието е издадено от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.

Защо разкопаха защитени дюни на плаж по родното Черноморие?

Мерките са предприети във връзка с постъпил сигнал от концесионера на плажа, че част от дюните са увредени с тежка техника. След проверка бе установено, че ровът е прокопан от Ловното стопанство в Несебър.

Мястото попада в границите на защитена зона. Извършеното е нарушение по смисъла на Закона за биологичното разнообразие, посочиха от РИОСВ и добавиха, че извършеният изкоп не е съгласуван с ръководството на екоинспекцията.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.