in

За здравето на бъбреците: Тези плодове са препоръчителни

Колаж: Нова Варна

Бъбреците са много важни органи, тъй като те отговарят за водно-солевия баланс на организма и елиминирането на отпадни продукти, след преработване на токсините в черния дроб. Ето защо е необходимо да следим за нормалната им функция и да я подсилваме. Ако започнете редовно да ядете тези плодове, тогава бъбреците ви определено ще ви кажат „благодаря“. 

Ябълки:

Редовната консумация на ябълки ни осигурява калий, фосфор, помага за понижаване нивата на холестерола и кръвната захар, облекчаване на запека. Противовъзпалителни свойства на ябълките и високо им съдържание на фибри, спомагат за подобряване на бъбречната функция.

Ягоди:

Вкусните ягоди съдържат два вида феноли, антоцианини и елагитанини, които подобряват бъбречната функция. Също така са богати на антиоксиданти, които помагат да предпазят тялото ни от оксидативно увреждане. Не на последно място,  ягодите ни осигуряват витамин С, манган и фибри.

Ананас:

Пресният ананас е още един полезен  плод за бъбреците. Той съдържа добри количества бромелаин –  храносмилателен ензим, за който се смята, че помага за елиминиране на камъните в бъбреците. В допълнение, ананасът съдържа фибри, витамин С и помага в топенето на излишните килограми.

Киви:

Благодарение на високото съдържание на витамин С пречиства бъбреците от вредни вещества.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/