in

Екстрактът от охлюви помага на опорно-двигателния апарат и при кожни проблеми

Снимка:Pixabay

Проблемите с опорно-двигателния апарат засягат голям процент от хората в съвременния свят. Износване на ставите, възпаления, понижена костна плътност. Добрата новина е, че български учени доказаха, че Екстрактът от охлюв има силата да съхрани качеството и удоволствието от движението за дълги години.

Подпомага еластичността на ставите, повишава костната плътност и здравината на костите, действа благоприятно върху сухожилията и хрущялите. Подпомага намаляването на болката и сковаността.

В световен мащаб се забелязва тенденция за разкриване на ферми за отглеждане на охлюви. Това се нарича хеликултура. Охлюви се наричат повечето мекотели от клас Коремоноги, които имат спиралообразна  и възобновима черупка. Тази черупка е образувание на кожата и може да се сменя, когато стане прекалено малка, както и да нараства.

Охлювите могат да бъдат водни и сухоземни. Отделно охлювите могат да се разделят на живеещи в сладка или солена вода. Рапанът също принадлежи към техния клас. Голите охлюви (плужеци) са с изчезнала във времето черупка.

Повечето охлюви живеят в рамките на 1 година, някои от видовете 2-3 години,  а някои от видовете в дивата природа дори до 10-15 г. При подходящи условия в плен отделни видове могат да достигнат възраст от 25 години. С цел да се предотвратят щетите на селскостопанските растения градинарите и фермерите използват различни методи за контрол – от силни пестициди и токсични вещества, концентрирани разтвори на чесън или пелин, ленти от метала мед, поръсване с фино смлени стъкла, развъждане на биологични агенти и пр. В България градинските охлюви също се използват за приготвянето на различни ястия. Най-популярните са охлюви с ориз или пък изпържени на тиган. Важно е обаче преди охлювите да бъдат сготвени да бъдат оставени за определен период гладни, за да се изхвърлят всичко ненужно.

Екстрактът от охлюви няма миризма и може да се смята за неутрална, което на много хора се харесва.

Ускорява възстановителните процеси:

Екстракт от охлюви се използва ефективното при борбата с белези и стрии. Той прави кожата много по-еластична и гладка, като засилва оздравителните процеси и допринася за цялостното възстановяване на структурата на кожата, както при заличаване на белезите и стриите, така и при подобряване тена на кожата.

При проблемна кожа и акне:

Тайната на чудесния екстракт от охлюви е в съдържанието на Гликолова киселина, Алантоин, Протеини като колаген и еластин и витамини. Гликоловата киселина, съдържаща се в слузта, може да се използва за естествен пилинг, който премахва мъртвите клетки и стимулира възстановяването на кожата. Слуз от охлюви също така премахва по естествен начин следите от пъпки и други белези. При употребата на екстракт от охлюви, се постигат невероятни резултати. Действието на акнето се ограничава и спира.

Регенерира кожата и заличава белези:

Безценния екстракт от охлюви предотвратява преждевременното стареене на кожата и появата на бръчки. Възстановява еластичността на кожата и така лекува не само бръчки, а и плитки и дълбоки белези, като стрии и такива от изгаряния и акне. Ускорява подновяването на увредените тъкани и бързо регенерира кожата след зарастването на рани. Екстрактът направен от слуз от охлюви, или както някои го наричат „сълзи от охлюви“, има силни защитни свойства. Предпазва кожата от увреждания, от бактерии и от слънчеви лъчи. Особено подходящ е след слънчеви изгаряния. Успокоява и възстановява, благодарение на това, че е богат на протеини, които спомагат да се стимулира регенерацията на клетките в кожата.

Успокоява и облекчава чувствителната кожа:

Екстракта от охлюви е една от най-добрите натурални съставки при лечение на розацея и дерматити, раздразнена, зачервена кожа, без бръчки и петна която изисква постоянни и внимателни грижи. Алантоинът стимулира регенерирането на кожата и има хипоалергични и лечебни свойства. Протеините – колаген и еластин, подобряват състоянието и подхранват кожата. Когато са комбинирани с витамини(С,А,Е), действат противовъзпалително. За екстрактът от охлюви трябва да добавим, че не дразни и е подходящ е за хора с чувствителна кожа. Много добър ефект има безводната козметика с екстракт от охлюви за ръце, за пети и регенериращи в комбинация с розов конкрет.

Екстрактът от охлюви съдържа голямо количество витамин А и гликолова киселина, които подпомагат по-бързото премахване на мъртвите клетки. Тяхното място бързо се заема от нови и здрави тъкани, а белезите от акне и рани се заличават. По-бързото премахване на мъртвата кожа, отпушва порите и те усвояват бързо полезните вещества на козметичния продукт.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/