in

Спешен призив за кръводарение на българин в Солун. Нуждае се от 20 банки кръв (СНИМКА)

снимка: Pixabay

Призив за кръводаряване в помощ на наш сънародник отправи консулството на България в Солун на страницата си във Facebook. 43-годишният Мирослав Донев страда от синдрома на „Уилсън“. Българинът се лекува в болница „Ипократио“ в Солун, където се провежда акцията по кръводаряване.

Той вече е включен в списъка на чакащите за чернодробна трансплантация. Той се нуждае от 20 банки кръв.

Желаещите да помогнат могат да го направят от 8:30 до 14:00 часа местно време и от 17:00 до 19:00 часа (без петък). В събота и неделя кръв за българина може да се дари от 9:00 до 12:00 часа.

„Отправяме призив към всички наши сънародници, които имат възможност и желание да дарят кръв, да отидат в болницата и да го направят. Това, което следва да направят при даряването, е да заявят, че кръвта е за Мирослав Донев. Вярваме, че заедно можем да направим възможно Миро да води отново пълноценен живот. Благодарим за отзивчивостта“, написаха от консулството в социалната мрежа. Болестта на „Уилсън“ е генетично заболяване, при което в тъканите се натрупва мед. Симптомите на болестта може да включват умора, отпадналост, нарушена координация, жълтеница, в по-напреднал стадий може да се развие цироза на черния дроб.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/