in

Кивито може да е от голяма помощ за здрава и сияйна кожа

Снимка: Pixabay

Кивито е любим плод на мнозина. То съдържа голямо количество витамини, минерали и полезни растителни съединения. Всички тези вещества са с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ето защо кивито се счита за плод, с помощта на който можем да поддържаме кожата си здрава. За здрава кожа можете както да консумирате киви, така и да използвате този плод за маски за очи

Кивито е богато на витамини С и Е и полифеноли. Много от тези хранителни вещества присъстват в човешката кожа, пише сайтът Актуално.

Витамин С може да ограничи увреждането на кожата от ултравиолетовото (UV) лъчение. Насърчава образуването на колаген и може да предотврати обезцветяването на кожата.

Витамин Е помага да защитите кожата си от увреждане, причинено от UV радиация и оксидативен стрес.

Лутеинът и зеаксантинът намалят тъмните петна по кожата и повишават нивата на каротеноиди, които предпазват от вредните ефекти на слънцето.

Полифенолите могат да предпазят кожата ви от оксидативен стрес и вероятно дори от рак на кожата. Кората на кивито съдържа дори повече от тези хранителни вещества, така че спокойно може да консумирате и нея.

Могат да се използват и маски за очи с киви.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/