in

След като българските пожарникари се завърнаха от Турция: Това беше огромно бедствие. Трудно ще забравим видяното (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Завърна се екипът от български пожарникари, който бе изпратен на помощ в съседна Турция, след мощните и разрушителни земетресения. Ръководителят на екипа заяви, че трудно ще бъде забравено видяното там.

Турците изпратиха българските пожарникари с аплодисменти и клаксони. Това каза пред журналисти ръководителят на екипа Калоян Дончев. В четвъртък приключи мисията в Република Турция на модула за търсене и спасяване на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Турците ни посрещнаха и изпратиха като герои. На връщане по магистралата ни настигаха шофьори, които свиреха с клаксони и ръкопляскаха”, разказа Дончев.

Екипът от около 80 души основно работил в град Бесни.

„Това беше огромно бедствие. Трудно ще забравим видяното. Заедно с полския екип открихме жена под развалините. Спасителната операция продължи 22 часа”, каза още Дончев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.