in

В името на Дякона: Чужденци изваяха пясъчна фигура на Левски на плажа в Бургас (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/ Z.Petrova

Ликът на Васил Левски се появи на бургаския плаж. Скулптурата от пясък е дело на двама чужденци – Пол Хогард от Великобритания и съпругата му Реми от Нидерландия. От няколко години те изненадват бургазлии с авторските си пясъчни творения като те изваят различни фигури, свързани с различни по значимост празници.

Пол и Реми научили за историята на Левски и се впечатлили, че вече 150 години българите пазят неговата памет и го приемат за икона.

Снимка: М.Камбурова

„Чувството да има подобни инициативи е неописуемо. Можем само да благодарим на хората на изкуството и да ги подкрепяме“, категоричен бе Георги Митев от Стара Загора.

Снимка: Evgenia Dulgerova

Бургас се превърна в любима дестинация за световноизвестните пясъчни скулптори, които са избрали България за свой дом. Пол и Реми винаги изненадват с някоя скулптура от пясък за големите български празници.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/