in

Синоптици предупреждават: До тук беше с хубавото време, очаква ни сняг и студ

Снимка: Pixabay

Очаква ни пореден ден с предимно слънчево време, затоплянето ще продължи – максималните температури в повечето райони ще бъдат между 11 и 16 градуса. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В четвъртък в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има повишена вероятност да са значителни по количество.

Безоблачно ще остане и през нощта, а в повечето райони и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, в София около минус 2°. Повишението при дневните ще продължи и в повечето райони максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса, по-ниски в крайните източни части от страната. Ще се задържи слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър.

Слънчево ще бъде времето и в планините, с незначителна висока облачност, която привечер в западните райони ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

У нас още през нощта срещу сряда облачността ще се увеличи, а от запад ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна и ще продължат и в близките дни.

В сряда и четвъртък ще бъде много ветровито и чувствително по-студено, а с понижението на температурите в нощните часове на места дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ново затопляне и слънчево време ни очаква в петък.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/