Категории: България

Сашко вече ходи с проследяващо устройство, поставено в якето му

Реклама

Вече едва ли има някой в страната, който да не е чувал за малкия герой Сашко от Перник, който се изгуби миналата година и вдигна на крак полиция и доброволци. Цяла България се бе обединила в името на намирането на момчето, като историята все пак завърши с щастлив край. Неговият баща Александър Цветанов разказа, че момчето вече ходи с проследяващо устройство в якето си

Сашко от Перник вече ходи с проследяващо устройство, поставено в якето му. Това разкри пред „България Днес“ Александър Цветанов, баща на 12-годишното момче, като уточни, че устройството е свързано с телефона на родителя и във всеки един момент показва местонахождението на момчето с аутизъм.

Случаят с изчезването на Сашко провокира кмета на Перник Станислав Владимиров да обещае, че ще предостави безплатни устройства за проследявана на над 60 родители на деца и младежи със специални образователни потребности, главно от аутистичния спектър. Устройствата не са гривни, защото аутистите не ги търпят. Наподобяват дистанционно на автомобил. Осигурени са от мобилен оператор, а месечният им абонамент ще се поема от страна на общинската администрация. Те могат да бъдат поставяни в джоб, чанта или закачени с щипка към дрехите.

„Подали сме документи за такова устройство. Надявам се скоро да го получим. След като намерихме Сашко, аз сам сложих такова устройство в якето му. То е към мобилен оператор и е свързано с моя телефон. Седи в якето на Сашко и мога да чувам и звуците около него, но най-важното е, че ми показва точното му местоположение“, казва още нотариусът Александър.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 2 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 2 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 3 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 3 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 3 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 3 часа