in

Кметът на Варна: Не харесвам павилиона в Морската градина. Категорично такива бараки няма да има

Снимка: "Нова Варна"

Това заяви варненският кмет, посочвайки, че павилионът в Морската градина се е появил вследствие на наредби от 2016 г. Той поясни, че неслучайно преди 2 години не е разписал разрешителни за бараки в к.к. „Златни пясъци“

„Аз не харесвам павилиона, появил се в Морската градина. Изказал съм отдавна тази своя позиция. Той се е появил вследствие на наредби от 2016 г. и наистина отговаря на изискванията. Категорично не го харесвам и искам да кажа, че такива бараки няма да има! Абсолютно категорично!“. Това заяви кметът на Община Варна Иван Портних в отговор на въпрос, касаещ евентуалното поставяне на десет павилиона на територията на Морската градина, предава БНР.

„Знаете, че преди години изчистих Морската градина – изчистихме бараките от Козирката, Ларгото, около Юнашкия салон. Неслучайно преди две години аз не разписах разрешителните за бараките в Златни пясъци… Аз не смятам да слагам нито една барака никъде“, каза още той.

Изникнали са над 300 незаконни обекта в к.к. „Златни пясъци“ (ВИДЕО)

Припомняме, че преди два дни кметът на Варна обяви, че има над 300 незаконни обекта на територията на к.к. „Златни пясъци, като поставянето им се е случило без съгласуване с главния архитект на Общината и подлежат на премахване. Тогава кметът заяви, че Община Варна е подала многобройни писма в тази връзка, но реакция няма.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.