in

Това са 5 популярни породи кучета, които в миналото са се използвали за нещо конкретно

Снимка: google

Понякога чудили ли сте се за какво е отглеждано вашето куче в миналото? Знаем, че всяка порода е селектирана с определено предназначение и често е лесно да се досетим какво е било то по вида и поведението на въпросното четириного.

Има обаче някои случаи, в които това не е толкова просто. Може да се изненадате на какво е способен най-добрият ви приятел, ако му се даде възможност. Предлагаме ви да разгледаме заедно 5 популярни породи кучета, чието първоначално предназначение никак не си кореспондира с това към днешна дата.

  • Ротвайлер:

Едрите и респектиращи Ротвайлери, които днес познаваме по-скоро като пазачи на дома и имуществото ни, всъщност са били универсални селскостопански кучета в миналото, използвани за… пастирство. Да, те са служили като овчарски помощници, а не като охрана на самия овчар, предава dogsandcats

  • Кавалер Кинг Чарлз шпаньол:

Докато името им подсказва, че са били използвани за лов на птици, първоначалната работа на Кинг Чарлз шпаньолите всъщност е била на компаньони и домашни любимци в аристократичните семейства. Явно днес са се завърнали към корените си, бихме добавили ние.

  • Немски дог:

Ако попитате повечето хора за какво е отглеждан Немския дог, те ще предположат – за защита и охрана. Но това всъщност е втората им „длъжност“. Първоначално договете са използвани за лов на глигани в Германия.

  • Китайски Шар Пей:

Подобно на Ротвайлера, представителите на породата се ползват с лоша репутация. Но всъщност тези четириноги са били универсални селскостопански кучета в миналото. Да, използвани са включително и за пастирство.

  • Боксер:

Предназначението на Боксерите в миналото буквално няма нищо общо с това, за което се използват тези кучета днес. Е, може би освен в районите, където все още се ловят диви свине и бизони. Защото „работата“ на представителите на породата била да пазят едрата плячка, докато ловецът пристигне. На нас ни е трудно да си представим Боксер да стои върху или срещу бизон или да го респектира в поведението си… Е, може би ако го оближе до смърт.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/