in

Зеленски: Този окупатор ще бъде победен от нас, от нашия морал, от нашия украински характер

Кадър: Facebook/Володимир Зеленський

По този начин се изрази украинският държавен глава Володимир Зеленски пред група военнослужещи и цивилни граждани. След това той връчи и медали за проявена храброст.

„Тези дни, тези седмици отбелязваме годишнината от освобождаването на нашите градове и общини в северните ни райони“, каза Зеленски пред малка група военнослужещи и цивилни граждани на железопътната гара в Тростянец, след което връчи медали за проявена храброст.

Руските сили нахлуха в Сумска област, която граничи с Русия, в началото на инвазията през февруари 2022 г. Те бяха изгонени от региона след около месец окупация, която беше посрещната с ожесточена съпротива.

Според украински представители териториите, близо до границата, все още редовно се подлагат на руски артилерийски обстрел и въздушни удари.

„Нашият народ доказа, че този окупатор ще бъде победен от нас, от нашия морал, от нашия украински характер. Нашият народ доказа това, нашите войни го доказаха“, написа Зеленски в Telegram.

Руската инвазия буксува от месеци заради ожесточени боеве по източния фронт, предаде БТА. Командващият сухопътните сили на Украйна миналата седмица каза, че украинска контраатака ще има „много скоро“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/