in

Можете сами да си приготвите напитка, която ще свали кръвното за минути

Снимка: Pixabay

Вкъщи можете сами да си направите „отвара“, която ще свали кръвното Ви налягане за минути. Въпросната напитка се приготвя съвсем лесно и за нея са необходими само две неща. Диетологът д-р Елена Соломатина разкри как се приготвя полезната напитка, която ще е от помощ за свалянето на кръвното.

Експертът съветва да използвате цвекло и банани за нейното приготвяне. Д-р Елена Соломатина пояснява, че цвеклото съдържа естествени нитрати, които релаксират и разширяват кръвоносните съдове. Бананът от друга страна е богат източник на магнезий и калий. Тези микроелементи също имат положителен ефект върху кръвоносните съдове и сърцето. Благодарение на действието на магнезия настъпва вазодилатация, докато под въздействието на калия се активира диуретичната функция и намалява подуването – всичко това също предизвиква хипотензивен ефект. Тази напитка е изключително полезна за възрастни хора, съобщава Актуално.

Лекарят предлага и още един вариант на напитка за сваляне на кръвното. „Цвекло, целина, магданоз – това е смути, което можете да пиете при високо кръвно. Магданозът дава диуретичен ефект, а цвеклото и целината – съдоразширяващ ефект “, споделя д-р Соломатина. За укрепване на кръвоносните съдове лекарят препоръчва да се ядат горски плодове, като се приготвят същите смутита с тях. Въпреки ефективността на тези напитки и способността им да свалят бързо кръвното, д-р Елена Соломатина е категорична, че нито една напитка не трябва да се приема вместо лекарство.

„Ако налягането е много високо, по-добре е да го намалите с лекарства. Смутитата са просто спомагателен елемент“, споделя специалистът. Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/