in

Лекари спасиха живота на новородено с полиорганна недостатъчност

Кадър: vbox/ Нова Тв

Новородено на три дни с тежка полиорганна недостатъчност е спасено от неонатолозите в плевенската болница „Сърце и Мозък“. За това съобщиха от лечебното заведение. Днес детето вече е екстубирано и диша спокойно.

Бебето е родено в МБАЛ – Севлиево, за където по спешност заминава екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология „Мама и Аз“ в болница „Сърце и Мозък“.

Още в специализираната линейка на път за Плевен започва комплексна интензивна терапия. В продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано. Педиатрите извършват обменно кръвопреливане като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подходящ донор. Бебето е извън опасност и е захранено. Благодаря на своите колеги, на акушерките и на ръководството на болницата, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до успешен край“, каза д-р Христов.

Болница „Сърце и Мозък“ от тази година започна ежедневна работа детски кабинет. В Плевен нуждаещите се да вземат консултации със специалисти – педиатри от лечебното заведение ще могат да го направят всеки ден от понеделник до петък между 8:00 ч. и 18:00 ч.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/