in

Варненци и гости на Варна отново ще могат да плуват с делфини (СНИМКИ)

Снимка: Делфинариум Варна

„Делфинариум Варна“ връща плуването с делфини от 1 май 2023 г. Припомняме, че атракцията беше временно преустановена заради пандемията от COVID-19. От нея могат да се възползват всички, които имат навършени 12 години.

За да се позволи плуване с делфините, посетителите не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда. Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол, поясняват от Делфинариума.

Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това трябва да умеете да плувате поне на елементарно ниво. Дълбочината в тази част на басейна е 3 м., а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса. Контактът с делфини се осъществява групово заедно с максимум още пет други посетители. Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да правите.

Снимка: Делфинариум Варна

Снимка: Делфинариум Варна

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.