in

Варненци скочиха заради нехуманно отношение към кученце във Варна: Ден и нощ стои на 50 см повод, не може дори да легне (СНИМКИ)

Колаж: "Нова Варна"

Варненци се обединиха около съдбата на едно куче от порода Голдън Ретривър във Варна. В социалните мрежи бе сигнализирано за нехуманно отношение спрямо него.

„Всеки ден, по цял ден, това куче стои на 50 см повод пред апартамент. Няма оставена вода, няма оставена храна. Пържи се на силно слънце, стои мокро на проливен дъжд, трепери от студ през нощта. Лае по няколко часа, изморява се, след което продължава да плаче“, сигнализират в социалните мрежи.

Заради късия повод кученцето не било в състояние дори да легне и е принудено да е седнало десетки часове наред, без да може да се движи.

„Надяваме се институциите да предприемат мерки и да се намери топъл дом и любящи стопани на животинчето“, пишат варненци в социалните мрежи.

Съобщава се, че въпросният адрес, където кученцето се намира, е: гр. Варна, местност Пчелина, ул. Коста Цонев 6.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.