in

Това напълно ще ви откаже да държите чаша с вода до леглото си нощем

Снимка: Pixabay

Оставянето на вода на нощното шкафче до леглото, е навик който много хора си изграждат, за да могат да утоляват по-лесно жаждата си, когато се събуждат през нощта. Този навик обаче със сигурност може да донесе някои вреди за организма, тъй като съставът на водата се променя през нощта

На пръв поглед това е безобиден навик. Ползите обаче от няколко глътки вода нощно време или рано сутрин са по-малко от вредите, съобщава Здравето.

Забелязали ли сте, че „нощната“ вода сутринта е по-странна на вкус?. Вкусът на водата действително се променя, както и съставът й. И то не в положителна посока. Причината е нашето дишане.

По време на сън човек издишва прекалено много въглероден диоксид. Заедно с това от тялото се отделя значителна част токсини, които са били натрупани през деня. Всичко това влиза във водата. Ако отпиете от чашата до леглото, ще върнете всичко това обратно в тялото си.

Това е един напълно естествен начин, по който човекът замърсява водата. Няма нищо страшно обаче – просто отидете до кухнята и си налейте прясна вода.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/