in

Болници във Варна се нуждаят от стотици хиляди лв. за неотложни ремонти

Снимка: Google Street View

От пресцентъра на Общински съвет – Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че на днешното заседание на ПК „Здравеопазване“ е засегната важна тема, отнасяща се до необходимостта от неотложни ремонти в няколко лечебни заведения.

Съветниците дадоха съгласието си за отпускане на близо 1 млн. лева от местната хазна за ремонтни дейности и апаратура и препратиха въпросите към финансовата комисия за становище.

Клиниката по урология в МБАЛ „Света Анна – Варна“ се нуждае от общо 756 хил. лева – 306 хил. лева за обновяване на трите операционни зали, в които годишно се оперират около 1 300 пациенти, и от 450 хил. лева за нова урологична рентгенова апаратура.

200 хил. лева са необходими за строително-ремонтни дейности на ДКЦ I „Света Клементина – Варна“ и допълнителни 45 хил. лева – за ремонт на двата асансьора в ДКЦ III – Варна.

Окончателно решение за отпускане на средствата трябва да вземе местният парламент.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.