in

Защо е препоръчително да пием кафето си с вода?

Снимка: Pixabay

Неслучайно някои баристи винаги сервират кафето с чаша вода. Добавената вода към кафето носи куп ползи за здравето, които са доказани и от многобройни изследвания. Защо учени препоръчват да пием ароматната напитка, съпроводено от вода, предстои да разберем от настоящата статия

Кофеинът свива кръвоносните съдове в цялото тялото, с изключение на бъбреците, което допринася за дехидратация. Водата в комбинация с кафе поддържа баланса на влага в тялото.

При хора с високо кръвно налягане или други сърдечно-съдови заболявания пиенето на хладка вода значително ще намали скоковете на налягането и ще нормализира пулса.

Също така водата отмива тъмната плака от зъбите, предотвратявайки нейното абсорбирането от емайла. Препоръчително е да отмивате плаката след всяка глътка кафе. Консумацията на кофеиновата напитка с вода води до удължаване на ободряващия ефект на кофеина. Освен това се препоръчва да изпиете чаша вода 20 минути след консумацията на кафето. Това намалява значително вероятността от дехидратация, според изданието The Health Site.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/