in

Такси падна в изкоп в местност във Варна, а шофьорът загина

Снимка: Facebook/K. Simeonov

В социалните мрежи Кирил Симеонов повдигна темата за сграда в местност във Варна, която представлявала „символ на безхаберно управление“. Въпросната сграда се намира в местност Пчелина, където в момента се извършва мащабен ремонт за подмяна на тръбопроводи. Симеонов посочи, че наскоро именно там, в изкоп е паднало такси с клиенти, а шофьорът е починал.

„В момента всички жители на района нямат адекватен обходен маршрут, често нямат ток и вода. И така ще е до ноември според табелата“, пише Симеонов.

По негови думи въпросната сграда се води “фамилна къща” и няма канализация, а е със септична яма.

„Строи се без належаща инфраструктура, без никакво градоустройствено планиране, съобразяване с обстановката и мисъл за бъдещето. И не – не казвам, че не трябва да се сменят тръбите и да се гради канализация. Напротив. От много време говоря, че огромният проблем в града е че се асфалтира без да се подмени всичко под асфалта. Дори на центъра на града под огромните нови сгради, тръбите под земята са с такъв диаметър, че пет човека от съседите да си вземат душ и става проблем. В нормалните градове, първо се гради подземната инфраструктура, тръби, улици, тротоари и след това се строят кооперации“ допълва той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.