Категории: Варна

Съдът във Варна реши: Парична гаранция, а не домашен арест за мъж, отглеждал и разпространявал марихуана

Реклама

Апелативният съд във Варна наложи парична гаранция за мъж, отглеждал и държал марихуана. Това се случва, след като Окръжният съд във Варна бе отказал на обвиняемия да бъде изменена мярката за неотклонение от домашен арест в парична гаранция. Обвиняемият е отглеждал растения от вида на конопа заедно с още двама мъже. Наркотичните вещества са били държани с цел разпространение

Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжния съд във Варна, с което на обвиняем е отказано изменение на мярката за неотклонение от домашен арест в парична гаранция. Григор Б. е бил обвинен, че в съучастие с още двама мъже е отглеждал растения от вида на конопа и е държал наркотични вещества с цел разпространение. Технологично оборудваната оранжерия се е намирала в селскостопанска постройка край с. Близнаци. Иззето било голямо количество растения, както и суха тревиста маса. През ноември миналата година Григор е бил задържан под стража, а през февруари Апелативният съд му е определил втората по тежест мярка, с приложено електронно наблюдение.

Представителят на държавното обвинение смята, че именно домашният арест е адекватна мярка, тъй като възпрепятства възможността от укриване и извършване на престъпление. Защитата обаче изтъкна желанието на обвиняемия да полага труд, за да е полезен на семейството си.

Въззивният съдебен състав прие жалбата на Григор Б. за основателна. И към настоящия момент съществува обосновано подозрение за съпричастността на 33-годишния мъж към деянията. Настоящата инстанция констатира липса на риск от укриване. Установената от предходните съдебни състави опасност от извършване на престъпление е отпаднала, с оглед изминалите близо 6 месеца. Ето защо по-лека мярка за неотклонение ще изпълни целите на закона и ще попречи на обвиняемия както да се укрие, така и да извърши престъпление. Като адекватна на обществената опасност на деянието и дееца мярка Апелативният съд определи парична гаранция в размер на 5 хиляди лв.

Определението не подлежи на обжалване.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 4 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа