in

САЩ продава ракети на Украйна: Струват 285 милиона долара

Кадър: Youtube

Става въпрос за ракети „земя-въздух“ NASAMS, които са на стойност около 285 милиона долара. Те биха подсилили противовъздушната отбрана на Украйна. САЩ огласи продажбата им

„Украйна има спешна нужда да увеличи отбранителните си способности срещу ракетните удари на руската авиация“, посочи в комюнике американската Агенция за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността (DSCA).

Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата и сега се очаква тя да получи „зелена светлина“ от американския Конгрес.

Противовъздушната отбрана се оказа ключов фактор в конфликта при масирания ракетен обстрел от страна на Русия. Продажбата на системите NASAMS е осъществява успоредно с предоставянето на военна помощ за милиарди долари от САЩ на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари 2022 г., отбелязва АФП.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/