in

Трагичен край: Млада родилка почина мистериозно в Русе

Снимка: Pixabay

Става въпрос за жена на 29 години, която е починала в Русе, часове след раждането на второто си дете. Близките твърдят, че младата жена не е имала съпътстващи заболявания, а раждането се е случило на 23 май чрез операция, която е преминала нормално и успешно. Час преди да настъпи смъртта, жената е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да й обърне внимание

12 часа след раждането, 29-годишната Ивелина е починала, съобщава Нова телевизия.

Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да й обърне внимание. Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Те са решени да търсят истината в съда. От Университетска болница „Канев“ отказаха коментар, докато не излезе резултат от аутопсията.

„Роди със секцио. Детенцето проплаква веднага. Не е имало проблеми нито при нея, нито при него и след 12 часа умира просто. Само се оплакваше, че много я боли и аз я успокоявах. Прати ми съобщение, че сестрата спи”, разказа Мартин, съпруг на починалата жена.

„Оставили са я да умре. Един лекар ще се грижи, ще ходи да я проверява”, каза Величка Георгиева, майка на починалата родилка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/