in

Кирил Петков обяви, че се готви активно мероприятие срещу съставянето на редовно правителство

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Според лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, политици от неговата партия и от „Демократична България“ са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в техните офиси

„Изнасяме информация за активно мероприятие срещу коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и възможността за съставяне на редовно правителство“, заяви пред журналисти Петков .

Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет. Записвани са както на хора от „Продължаваме промяната“, така и от „Демократична България“, посочи Петков.

Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградата на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви Кирил Петков.

Той отправи още обвинения срещу президента Румен Радев, че бави връчването на втория мандат, за да може активното мероприятие срещу съставеното на редовно правителство да се състои.

Кирил Петков обяви още, че днес на пресконференция в 11:00 ч., се очаква Радостин Василев, който напусна внезапно ПП, да разпространи манипулирани записи, защото бил недоволен от това, че не е получил поста на Министър на спорта в евентуалното правителство на ротационен принцип.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/