in

Депутатите от ПП публикуваха целия разговор от Националния си съвет, който разбуни духовете

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Христо Петров (известен като Ицо Хазарта), Явор Божанков са само част от имената на депутати от Продължаваме Промяната, които направиха достъпен целия запис от Националения съвет на партията им, който разбуни духовете. Според тях няма нищо скандално в него. Ето какво казват двамата емблематични народни представители на ПП:

„Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира публично пред медиите Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо „скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

Божанков коментира и втория мандат.

Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза той.

Тук може да видите публикацията му във Фейсбук, относно записите, както и да чуете самият запис:

Не остана по-назад и Ицо Хазарта. Той коментира ситуацията по следния начин: „В желанието си да ни смажат, господарите на тоя плъх ни направиха услуга, за която само бихме могли да мечтаем.“ (бел.ред. предполага се, че под „плъх“ той визира Радостин Василев). Христо Петров също публикува записът на своята страница в социалната мрежа, с който може да се запознаете тук:

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).