in

Президентът във Варна: Винаги съм бил оптимист, защото България не е само на политиците, а на младите хора

Снимка: Прессекретариат

Днес президентът ба Република България посети морската столица Варна, заедно с енергийния министър Росен Христов. Двамата посетиха Центъра за споделени услуги и дигитални технологии на KBC. Радев приветства факта, че част от служителите са се върнали от чужбина, за да работят във Варна. Според него е важно да се създават подходящи условия и мотивация младите хора да разгръщат амбициите си

„Винаги съм бил оптимист, защото България не е само на политиците, а на младите хора, които ще направят така, че тя да има бъдещето, което всички искаме“. Това заяви днес във Варна държавният глава на България Румен Радев.

Във Варна той и министърът на енергетиката Росен Христов посетиха центъра за споделени услуги на белгийската финансова група КВС.

Този център е модел за бъдещето на България, той не е просто за споделени услуги и дигитални технологии, а е лаборатория, в която талантът, способностите и енергията на младите хора се претворяват в невероятни решения, посочи президентът.

Според него моделът във Варна доказва, че страната ни успява в този бранш и може да намира иновативни решения. Сто човека, млади българи, хора от 33 държави, са се върнали, за да работят тук, посочи държавният глава. И допълни, че всъщност това е Българският Великден.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.