in

По идея на своя преподавател ученици боядисват занемарена детска площадка в Добрич (СНИМКИ)

Снимка: Facebook / В.Ж.

За тази чудесна инициатива, случила се в Добрич в навечерието на Деня на детето, научихме от медия „Нова Варна“. В една от големите групи на социалните мрежи, потребител с профил Kamelia Moneva разказва за доброто дело на учениците, на което е станала неволен свидетел. Интересното в случая е, че момчетата за пример много се смутили от нейната одобрителна реакция и първоначално не пожелали тя да ги заснеме.

Снимка: Facebook / В.Ж.

Ето цялата история, разказана от Kamelia Moneva:

„Има и такива деца!
Има и такива учители!
Прибирайки се днес на обяд у дома съзерцавам един младеж, който боядисва люлката пред блока. Поглед към другата – фокусира двама други младежи с четка.
„Добър ден!“ с неприкрита радост ги заговарям. „Кои сте вие?“
Свенливо, продължавайки да боядисват , отговарят:
– Ние сме от аграрна гимназия.
– А защо го правите?
– За децата. За 1 юни.
– Браво, момчета, за инициативата! Може ли да ви снимам? Искам да ви похваля! Как сте се сетили?! – което видимо отпусна напрежението.
– Не сме ние. Нашата госпожа ни предложи и ние се съгласихме.
Повече такива учители трябват за нашите деца!
Повече разбиране и гласност трябва за такива дейности!
П.П. Появи се и госпожата. Оказа се от новодомците. Каза, че и други деца са искали да се включат в инициативата, но се е притеснявала да няма проблеми и се е ограничила до блока, в който живее. Което обяснява и първоначалното притеснение у децата. Сетих се за онзи младеж, който коси пред блока и получи патрулка от 112.
Недопустимо!“

Снимка: Facebook / К.M.

От медия „Нова Варна“ научихме фамилията на преподавателят на момчета. Казва се госпожа Русева. Надяваме се, все по-често да съобщаваме за такива добри дела, както и те да не бъдат наказвани, а поощрявани.

Снимка: Facebook / К.M.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).