in

Демерджиев: Съпругата на Ангел Христов дава изключително несигурни и нестабилни данни

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че най-вероятно Ангел Христов от „братя Галеви” е починал на територията на страната ни. Според него обаче, все още има някои противоречиви данни, които трябва тепърва да се изяснят. Демерджиев спомена, че съпругата на Ангел Христов е дала доста противоречиви данни

„Длъжностно лице от Община Дупница е издало акта за смъртта. Кой е констатирал смъртта в момента аз не знам. Но се извършва пълно разследване. Проверяват се всички обстоятелства около смъртта му и обявяването ѝ”, добави той.

Демерджиев посочи, че съпругата на Ангел Христов дава „изключително несигурни и нестабилни данни”, които определи като противоречиви.

Търсят се всякакви доказателства кога Христов е влязъл в България. Все още се работи по това да се разбере и дали Пламен Галев се е намирал или все още се намира на територията на страната ни.

Според вътрешния министър има съвсем легални възможности да се влезе от Гърция, без да се извършва контрол на документи.

„Когато пунктовете са натоварени, има часове, в които се преминава при облекчен режим”, уточни той, като все пак подчерта, че няма данни дали Христов е влязъл в България по този начин.

Според Демерджиев е отхвърлена версията, че Христов е пристигнал у нас със самолет. Това е установено, след като са проследени камерите.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.