in

Специалист обясни защо ягодите се смятат за естествен антибиотик

Снимка: Pixabay

Руският доктор на медицинските науки Маргарита Королева заяви, че вкусните и любими на много хора ягоди всъщност действат като естествен антибиотик. Това е така заради състава на тези плодове. В тях се съдържат витамин С, магнезий и витамини от група В.

„Ягодите са прекрасен сезонен продукт, който съдържа витамин С. Те се считат за естествен антибиотик, който често се използва при настинки“, отбелязва експертът.

Освен това тези вкусни и сочни плодове съдържат магнезий и витамини от група В.

„Магнезият участва в повече от 300 биохимични реакции, също така подпомага функционирането на нервната система. Витамините от група В са необходими за хемопоетичната система, нервните импулси, сърдечно-съдовата система, кожата, косата и ноктите”, посочва диетологът.

Тъй като ягодите са сезонен продукт, най-добре е да ги консумирате пресни. Но също така те могат да се замразяват. Шоковото замразяване ще помогне да се запази пълната хранителна стойност на този продукт. Освен това ще ви позволи да консумирате ягоди извън сезона, включително и за медицински цели.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/