in

Папата не излиза от болницата. Какво е състоянието му

Кадър: Youtube/ ВОЕНЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ

Папа Франциск продължава да е в болница. Той прекара трета нощ в римската болница „Джемели“, където се възстановява след коремна операция.

Според пресслужбата на папата нощта е преминала „добре“ за 86-годишния глава на Католическата църка, който е поставен на течна диета. Повече информация за състоянието му се очаква по-късно през деня, предаде БТА.

В сряда Папа Франциск претърпя тричасова операция под обща упойка в болница „Джемели“ в сряда. Тя беше необходима за отстраняване на вид херния.

В петък той вече беше в състояние да върши някаква работа, седейки в кресло. Сутринта е чел вестници, следобед се е молил, а по-късно е приел причастие.

Медицинският екип в болницата съобщи, че състоянието на Франциск се подобрява и че следоперативното му възстановяване следва нормален ход, съобщи вчера Ватикана. Очаква се папата да остане в болницата още няколко дни.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/