in

Лекари посочиха какви храни е желателно да не консумираме: Казаха и кой е най-вредният за сърцето продукт

Снимка: Pixabay

Има някои храни, които са особено вредни за здравето. Лекари изброиха кои са храните, които е най-добре да премахнем от ежедневното си меню, както и кой е продуктът, който всъщност е най-вреден за здравето на сърцето. Според кандидата на медицинските науки Анна Кореневич това е не сланината и тлъстото месо например, а захарта

Зухра Павлова, ендокринолог от клиниката на Московския държавен университет, доктор на медицинските науки, изрази позицията си.

„Напълно бих се отказала от такъв процес на готвене, какъвто е пърженето. А също и от захарта, сведен до минимум алкохол, разбира се, не трябва и да пушите. Препоръчително е да не пиете сокове, сода. Извадете колбасите от хладилника си. Аз лично не си спомням кога последно ядох наденица. Има страхотен начин да се храните – изпечете парче месо, нарежете го и хапвайте. По-добро е от всяка наденица. Вкусно е, здравословно и засищащо“, казва лекарката, съобщава сайтът Здравето.

Важно е и как се храните. В допълнение към старателното дъвчене на храната се препоръчва да не се разсейвате с нищо по време на хранене.

„Не ми харесва и историята, когато хората гледат телевизия и ядат нещо. Човек, който гледа и яде нещо, не разбира какво яде, колко яде и губи най-важното – емоционалният компонент на насищането“, отбеляза ендокринологът.

Според кандидата на медицинските науки Анна Кореневич, първият продукт, който трябва да бъде премахнат от диетата, за да се поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове, е захарта. И въпросът е не само в затлъстяването, но и в развитието на атеросклероза, появата на опасни съдови патологии и други заболявания.

„Първият и основен най-вреден продукт, който може да звучи много неочаквано за повечето хора, не е свинското, не е сланината, не е някакво тлъсто месо, а е захарта“, уточни специалистът в Telegram, като подчерта, че „сладкишите са с висок гликемичен индекс“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/