in

Разследват мъж от Шабленско за разпространяване на нецензурни материали с деца

Снимка: Pixabay

От Апелативна прокуратура – Варна, съобщиха за медия „Нова Варна“, че в момента под надзора на Районна прокуратура – Добрич се води разследване за разпространяване на цинични материали с деца

За създаването на въпросните нецензурни материали са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Към наказателна отговорност е привлечен 51-годишен мъж от село Езерец, община Шабла.

На 6 юни 2023 година, при специализирана операция, реализирана от Прокуратурата в Добрич и ГДБОП при МВР, Д.И. бил задържан в дома си. В момента на задържането му той осъществявал престъпната дейност, за която е обвинен. При извършените претърсвания, в дома на мъжа са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи нецензурни материали с деца. Назначени са множество експертизи.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На Д.И. е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.